Willarin tarina

Toiminta lähti käyntiin keväällä 2021, kun kaksi yrittäjyysopiskelijaa lähtivät innovoimaan Tampereen keskustan kesäkuvan parantamista ja matalan kynnyksen pyörähuoltotoiminnan tuottamista Tampereen seudulla liikkuville.

Palvelun tavoitteena on tarjota polkupyöräilyä kannustavat olosuhteet sekä ehjät ja toimivat polkupyörät. Toiminnan avulla motivoidaan ihmisiä liikkumaan turvallisesti ja pitämään huolta omista kulkuvälineistä. Huoltotiimillämme on kymmenen vuoden kokemus urheiluvälineden huolloista.

Willaritiimi voitti keväällä 2021 käydyn JAKAJAT-hankkeen konseptikilpailun, jonka tavoitteena on selvittää, millaisia mahdollisuuksia jakamistalouteen pohjaavilla liikkumisratkaisuilla olisi Tampereella. Huoltopalveluiden ohella tamperelaiset ovat voineet vuokrata sähköavusteisia polkupyöriä haluamakseen ajaksi. Virka-aikana pyörät ovat kaupungin työntekijöiden käytössä ja iltaisin ja viikonloppuisin tampereella liikkuvien käytössä.

”huollan välineesi, niin kuin se olisi omani. Olemme täällä asiakkaita varten!”

Willarin huoltopäällikkö Joonas

Willarin tiimi

Nelly ja Annika

Nelly ja Annika

Hallinto

Joonas

Joonas

Huoltopäällikkö

Ella

Ella

Vuokrausvastaava

Sinun ei tarvitse omistaa, me lainaamme sinulle

Willari fiksaa & loonaa –toimintamallin nimen taustatarina myötäilee jakamistalouden ideologiaa, jolla on perinteitä vaaliva, mutta myös nyky-yhteiskuntaan soveltuva arvopohja. Willari-nimessä tuomme esiin Tampereen historiaa, sillä Tampereella sijainnut puuvillatehdas jätti merkittävät jälkensä koko suomen historian kirjoihin. Willari-sana tulee “fillari” sekä “puuvilla” -sanojen yhdistelmästä. “Fiksaa” symbolisoi pyörien huoltamista ja “loonaa” symbolisoi pyörien sekä tarvikkeiden vuokraamista/lainaamista. Logon on ideoinut, piirtänyt ja tuottanut Willari tiimin Annika. 

  • Visio, Innovatiiviset ja toimivat yhteiskäyttöpyörien ratkaisut ja turvallista sekä kestävää liikkumista huolletuilla polkupyörillä. Yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa, myös työllisyyden näkökulmasta katsottuna. Nuorten ideat ja aktiivinen toiminta yhteiskunnan rakentamisessa käyttöön 
  • Missio, Yhteisöllinen ja matalankynnyksen paikallinen polkupyörätukipiste Tampereella liikkuville. Liikkumisen merkittävyyden huomiointi 
  • Arvot, Ekologisuus, yhteisöllisyys ja saatavuus