WILLARIN TARINA

Olemme Tampereella toimiva yritys, joka vuokraa sähköpyöriä ja huoltaa urheiluvälineitä 10 vuoden kokemuksella. Tulimme tunnetuksi vuonna 2021, kun voitimme Tampereen kaupungin / Ekokumppanien järjestämän kilpailun, jonka kautta haettiin ratkaisuja polkupyörien lainaamiseen ja yhteiskäyttöön. Lisääntyvä polkupyöräily vähentää autojen käyttöä ja ylläpitää kaupunkilaisten terveyttä sekä vähentää ympäristön saastumista.

Palvelun tavoitteena on tarjota liikkumista kannustavat olosuhteet sekä ehjät ja toimivat urheiluvälineet. Toiminnan avulla motivoidaan ihmisiä liikkumaan kestävästi, turvallisesti ja pitämään huolta omista kulkuvälineistään.

Huoltopalveluiden ohella Tampereella liikkuvat ja paikalliset yritykset ovat voineet vuokrata sähköavusteisia polkupyöriä Willarin toimipisteeltä. Räätäläöimme palvelun aina asiakkaan tai yrityksen tarpeiden mukaisesti. Olemme toteuttaneet myös muita merkittäviä kestävän liikkumisen hankkeita ja useita onnistuneita pop-up huoltopäiviä ympäri Tampereen kaupunkia.

Palvelulupauksemme asiakkaille on huoltaa urheiluvälineitä, niin kuin ne olisi meidän omia. Tiimimme arvo on näyttää omalla toiminnalla esimerkkiä terveellisillä ja aktiivisilla elämäntavoilla.

JAKAJAT HANKE

Olemme JAKAJAT-hankkeen konseptikilpailun voittajayritys vuodelta 2021. Ekokumppanit hakivat JAKAJAT-hankkeen kautta ratkaisuja polkupyörien lainaamiseen ja yhteiskäyttöön Tampereella liikkuville. Sijoittuessamme ensimmäiseksi ja voittajiksi toteutimme yhteiskäyttöpyöräilyyn liittyvän pilotin aikavälillä toukokuu 2021 – joulukuu 2021.  Hankkeen tavoitteena oli nivoa yhteiskäyttöpolkupyöriä liikkumisen palveluketjuun ja kehittää kestävän liikkumisen palveluja Tampereen kaupungin alueella. Polkupyörien yhteiskäytöllä oli tarkoitus tuoda näkyväksi jakamistalouden periaatteita ja samalla kehittää Tampereen kaupungin pyöräilykulttuuria.

Paina ylläolevaa tekstiä ja pääset lukemaan pilotin loppuraportin ja katsomaan videon hankkeen toteutuksesta.

TOAS YHTEISKÄYTTÖPYÖRÄT

Willari toteutti TOAS:in asukkaille yhteiskäyttöpolkupyöräpilotin. TOAS:in asukkaan oli mahdollista vuokrata sähköpyörä vuorokaudeksi käyttöön. Palvelun tarjosi loppukäyttäjälle Tampereen opiskelija-asuntosäätiö.

VÄHÄHIILINEN LIIKKUMINEN

Business Tampere toimi osatoteuttajana 6Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa – hankkeessa. Willari toteutti VÄHILI-hankkeen yhteistyössä Business Tampere kanssa.  Tavoitteena oli suunnitella, toteuttaa ja kehittää liikkumisen palveluketjuja ja kestävän liikkumisen palveluja erikseen valittavilla alueilla. Tampereella hankkeen kohdealueena oli Kaupin alue, jonka alueella käy päivittäin jopa 20 000 henkilöä työn, opiskelun tai harrastusten parissa.

Willari toteutti hankkeen Niihaman liityntäparkin alueella. Alueelle oli viety pyörätukipiste, josta käsin loppukäyttäjän oli mahdollista saada sähköpyörä viikoksi käyttöön. Pilotti toteutettiin yhteistyössä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa.

TILAT JA TAVARAT JAKOON

Kesällä 2022 Vantaalla sijaitsevan taloyhtiön asukkaat saivat yhteiskäyttöönsä sähköpyöriä ja lasten vetokärryn. Sähköpyörien varaus tapahtui digitaalisen sovelluksen kautta. Tarkoituksena oli selvittää, ollaanko taloyhtiöissä kiinnostuneita yhteiskäyttöisistä palveluista ja minkälaiseen tarkoitukseen yhteiskäytössä olevia sähköpyöriä käytettiin. 

Kokeilun takana on Forum Virium Helsinki ja jakamis- ja kiertotaloutta edistävä Circular Green Blocks -hanke. Willari toimi hankkeen toteuttajana.