Tulevaisuudessa liiketoiminta on mullistumassa vihreämmäksi, vastuullisemmaksi sekä järkevämmäksi. Yrityksiltä vaaditaan enenemissä määrin läpinäkyvyyttä ja vastuullisia tekoja. Aallonmurtajana tässä toimivat ne yritykset, jotka antavat yhteisölle ja luonnolle takaisin enemmän kuin mitä itse kuluttavat.

Willarin liiketoiminta perustuu jakamistalouteen, hyvinvointiin, ekologisuuteen ja kiertotalouteen. Tavoitteenamme on luoda turvallista pyöräilyä nostamalla esiin pyörähuollon ja myös jakamistalouden suuren merkityksen. Polkupyörän käyttö ei saastuta ilmastoa ja onkin huomattavasti “vihreämpi” vaihtoehto tavallisten moottoriajoneuvojen rinnalla. Pyörää on kuitenkin muistettava huoltaa säännöllisesti, aivan kuten mitä tahansa muutakin kulkuneuvoa. Laadukas huolto pidentää pyörän käyttöikää ja vähentää uuden pyörän ostotarvetta. On kuitenkin muistettava, että kun luodaan uutta – on se jostain muualta pois. Polkupyörän käyttö itsessään on vihreä vaihtoehto, joka edistää myös hyvinvointia, mutta on hyvä muistaa, että pyöräteollisuudesta syntyy myös päästöjä ja kuluvien varaosien kierrättämiseen on syytä perehtyä.

Huoltojen lisäksi, tarjoamme kaupungissa liikkuville mahdollisuuden vuokrata sähköavusteisia polkupyöriä työmatka-ajoon, vapaa-ajan liikkumiseen tai kestävään matkailuun. Sähköpyörien yhteiskäytöllä on tarkoitus tuoda näkyväksi jakamistalouden periaatteita ja samalla kehittää Tampereen kaupungin pyöräilykulttuuria. Oletuksena on myös, että lisääntyvä polkupyöräily vähentää autojen käyttöä ja ylläpitää kaupunkilaisten terveyttä sekä ympäristön saastuminen vähenee. Kukapa meistä ei nauttisi puhtaasta ja raikkaasta ilmasta, johon pystymme kaikki vaikuttamaan omilla teoillamme.

Liikenteen päästöjen vähentäminen tapahtuu kestävillä liikkumistavoilla, kuten kävelyllä, pyöräilyllä ja joukkoliikennettä hyödyntämällä. Monissa talouksissa auton käyttäminen vähenee, jos liikkuminen on helppoa ja nopeaa muita ratkaisuita hyödyntämällä. Etenkin kaupunkiympäristössä pyöräily on erinomainen ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Turvallinen kaupunkipyöräily edellyttää ehjiä ja toimivia polkupyöriä sekä pyöräilyä tukevan infrastruktuurijärjestelmän. Jakamistaloudella on vahvat ekologiset aatteet, sillä yhteiskäytössä olevilla sähköpolkupyörillä on suora yhteys ilmastonmuutokseen sekä vähähiiliseen liikkumiseen.  Olemme selvittäneet energian kulutuksen näkökulmasta, sitä miten jakamistalous ohjaa yhteiskäytössä olevien polkupyörien kehittämistä kaupunkiympäristössä sekä millainen on yhteiskäytössä olevien polkupyörien käyttöaste ja toiminnan tulevaisuuden näkymät.

Ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt Suomessa aikavälillä toukokuu/2021 – syyskuu/2021 olivat keskimäärin 150 g/km CO2. Willarin sähköpolkupyörillä ajetut kilometrit aj. kesäkuu-joulukuu 2021 olivat yhteensä n. 8 000 km, mikä tarkoittaa, että sama matka autolla ajettuna olisi huimat 1200 kg CO2 päästöjä (8000 km x 0,150 kg = 1200 kg CO2). Pyöräilyllä on siis merkittäviä vaikutuksia ympäristön päästövähennyksiin.

Noin 15 000 km vuodessa ajettavalla bensa-autolla tuotetaan hiilidioksidipäästöjä 2250 kg CO2 vuodessa. Liikenne tuottaa lähes 30 % EU:n alueella syntyvistä hiilidioksidipäästöistä. Liikennepäästöistä 72 % on peräisin tieliikenteestä. EU haluaa vähentää liikenteen päästöjä 60:lla prosentilla vuoteen 2050 mennessä. Autot ovat näistä suurimpia hiilidioksidipäästöjen lähteitä. Tampereen kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Vihreämpi yrittäjyys ottaa ensiaskeleitaan ja hiilidioksidipäästöjen näkökulmasta suunnan pitäisi olla laskeva. Yleinen ajatusmalli tähän on, että ilmastonmuutos on massiivinen, globaalin tason haaste – annetaan muiden ratkaista ongelma, sillä meidän tuottamat päästöt ovat niin vähäisiä. Ajatuksen pitäisi olla juurikin toisinpäin; pienikin ponnistaa pitkälle. Muutos vihreämpää tapahtuu ihminen kerrallaan, keskustelu kerrallaan, tuote kerrallaan ja lopulta yritys sekä valtio kerrallaan. Me haluamme omalla toiminnallamme tukea vihreää ajattelua ja kannustaa ihmisiä huoltamaan olemassa olevia, toimivia välineitä uuden ostamisen sijaan.

Olemme täällä teitä varten – Willarin huoltotiimin tavoite on helpottaa asiakkaiden arkea ja tuoda vuosien saatossa kerrytettyä ammattitaitoa osaksi palvelukokemusta.

Willarin löytää osoitteesta Sammonkatu 22-24, Tampere Kaleva. Voit olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta, puhelimitse 0413144912 tai sähköpostilla info@willari.fi.

Willari – Pyörähuolto & Sähköpyörän vuokraus
Sammonkatu 22-24
33540 Tampere
041 3144912
info@willari.fi 

Ma – Pe 10 – 17
La 10-14